dimarts, 1 d’octubre del 2013

Neruda?



Muere lentamente quien no viaja,
quien no lee,
quien no oye música,
quien no encuentra gracia en sí mismo.
Muere lentamente
quien destruye su amor propio,
quien no se deja ayudar...

El polític italià Clemente Mastella, líder de la Unió de demòcrates per a Europa, va llegir aquest poema al Senat, tot citant a Neruda com a autor, en votar en contra de la moció de confiança sol•licitada pel ministre Romano Prodi.

La premsa italiana i la Fundació Pablo Neruda van desmentir l’autoria atribuïda al poeta xilè. Va ser l’autora, Martha Madeiros, qui es va posar en contacte amb la fundació per aclarir l’autoria. Els versos pertanyen als textos publicats l’1 de novembre del 2000, al diari on col•labora i també al seu llibre: “Non-Stop Crônicas do Cotidiano",  amb el títol “A Morte Devagar”.

Morre lentamente quem não troca de idéias, não troca de discurso, evita as próprias contradições.
Morre lentamente quem vira escravo do hábito, repetindo todos os dias o mesmo trajeto e as mesmas compras no supermercado. Quem não troca de marca, não arrisca vestir uma cor nova, não dá papo para quem não conhece. 
Morre lentamente quem faz da televisão o seu guru e seu parceiro diário.

Hi ha mentides inapel•lables.


6 comentaris:

rebaixes ha dit...

He de robar temps al temps i reorganitzar-me profundament, i no deixar passar per alt tants moments de contacte digital que se'm ofereixen... vent que soc si no bufa gens tot quedarà quiet... i no m'agraden les rufagades ni la quietut somorta, he d'intentar recobrar el czèfir i l'aura ...A veure si trobo el brevatge que dona el sentit al seguir vivint. // Que et sigui pròsper el camí i sense entrebancs...FELICITATS pel que presentes. Anton.

Montse ha dit...

Endavant, Pilar! :) me'l poso a "Adreces d'interès".

Pilar ha dit...

Gràcies, Anton. Amb aquest blog crec que en gaudiré moltíssim; sempre he estat molt curiosa. A veure si és cert que fas un volt de tant en tant. M'agradarà veure't!

Pilar ha dit...

Gràcies, Montse! Espero i desitjo que no d'aballi l'interès. :-)

Carme Rosanas ha dit...

I jo que et trobo a faltar tant pel món dels blogs... resulta que m'està passant per alt aquest nou blog sobre les mentides...

Ho sento, però no t'escaparàs tan fàcilment dels meus comentaris... he, he, he,,,

Pilar ha dit...

No dedico el mateix temps que abans als blogs, però tampoc no em permeto abandonar-los ni deixar passar noves idees.
Feia molt de temps que tenia ganes d'obrir aquest, però fins ara no ha estat possible.
Sóc capaç de moltes coses, però d'escapolir-me dels comentaris de persones amigues, no. L'únic que evito és comprometre a ningú, ja que he descobert que m'és impossible correspondre de igual manera.
Gràcies!

Escritorio Blogger | Nueva Entrada | Configuración | Diseño | Edición HTML | Salir